Nyheter
Klima
Energi
Arbeidskraft
Forskning og utvikling
Naturressurser
Kommunikasjoner
Attraktivitet
Trøndelagsrådet
Trøndelagsplanen
Samhandling 2012
Samhandling 2011
Samhandling 2010
Samhandling 2009
Samhandling 2008
Samhandling 2007
Samhandling 2006
Samhandling 2005
Scenarier for Trøndelag 2020
Eksterne websider
Trøndelagsmøtet 2012
Trøndelagsmøtet 2013
Login

Skriv inn din e-postadresse og motta ferske nyheter i din e-postkasse...
Arild Egge

Tlf.: 74 11 12 77


Samling om entreprenørskap i skolen
Klasse 3STB fra Thora Storm vgs som tidligere i år var i Irland i regi av interregprosjektet Midtnordisk nettverk for entreprenørskap i skolen. Til høsten deltar prosjektet under samlinga i Trondheim.
Publisert: 26. juni 2012
Jobber du med entreprenørskap i skolen eller trenger inspirasjon og påfyll til videre satsing innen feltet entreprenørskap? Da kan entreprenørskapssamlinga i Trondheim i begynnelsen av oktober være noe for deg.
Les mer
Bruker 4,6 millioner på entreprenørskap i skolen
Publisert: 18. juni 2012
Bak f.v.: Martine Sivertsen, Ingrid Mari Myklebust, Julie M. Hatlen, alle fra Søvni UB. Foran f.v.: Ingvild Kjerkol, Fylkesrådsleder NTfk, Merethe Storødegård, regiondirektør NHO, Tore O. Sandvik, fylkesordfører STfk. Foto: Øyvind Vikan/Info STfk.
Fredag signerte trøndelagsfylkene og Ungt Entreprenørskap Trøndelag en samarbeidsavtale som omfatter 33 videregående skoler og 16.000 elever. De trønderske elevene skal de kommende årene i enda større grad stimuleres til entreprenørskap i skolen.
Les mer
NTE gir stor inntektsvirkning
Publisert: 29. mai 2012
Nord-Trøndelags største industribedrift, Nord-Trøndelag e-verk, ga eieren, Nord-Trøndelag fylkeskommune nærmere 200 millioner kroner mer å rutte med i fjor. Samtidig bidrog selskapet med i alt 886 arbeidsplasser i fylket og skapte verdier for 1,7 milliarder kroner. Det viser tall fra Trøndelag forskning og utvikling.
Les mer
Konsekvensutredning for gass svekker Lauvøya
Publisert: 29. mai 2012
Fra Nyhamna i Aukra kommune.
Trøndelagsrådet mener Olje- og energidepartementets forslag til infrastrukturen for transport av naturgass fra deler av Norskehavet, vil føre til at mulighetene for ilandføring til Tjeldbergodden i Møre og Romsdal og Lauvøya i Nord-Trøndelag vil svekkes vesentlig både nå og for framtida.
Les mer
Jordbruket på topp i innovasjon
Publisert: 22. mai 2012
Produktivitetsveksten i jordbruket i Norge er høyere enn i de fleste bransjer og på samme nivå som oljebransjen. Det viser en gjennomgang av norsk og internasjonal forskning om produktivitet og innovasjon i jordbruket.
Les mer
Må sikre maritimt tradisjonshåndverk
Publisert: 8. mai 2012
Man må legge bredsida til for å sikre videreføring av tradisjonshåndverk og spesialkompetanse rundt mange av Trøndelags vernete fartøy. Det mener forskere ved Trøndelag forskning og utvikling, som har kartlagt tradisjonshåndverk innenfor de maritime yrkene i de to trøndelagsfylkene.
Les mer
Nye mål for SIVA og Innovasjon Norge
Publisert: 3. mai 2012
I den nye stortingsmeldinga "Verktøy for vekst" - om selskapene Innovasjon Norge og SIVA - foreslår regjeringa å opprette inntil seks nye landsdekkende såkornfond. Blant tiltakene er også nye mål for de to selskapene, enklere virkemidler, styrket rådgivning og bistand til bedrifter som vil satse internasjonalt.
Les mer
Gå til nyhetsarkivet
Ansvarlig for innhold: Trøndelagsrådets sekretariat - Produksjon og teknisk vedlikehold: Prosesskompetanse AS
Kontakt:
Nord-Trøndelag fylkeskommune
Postboks 2560, Seilmakergata 2
7735 STEINKJER

Telefon 74 11 00 00
Telefaks 74 11 10 51
E-post: postmottak@ntfk.no